ПЕЧЕНИ ПИРОШКИ

1 likes 0 comments Recipe by Viktor Dojcinoski

                      ПЕЧЕНИ ПИРОШКИ of Viktor Dojcinoski - Recipefy
https://www.youtube.com/watch?v=YILKkNn-7U8

-500 г готови кори
-35 парчиња пилешка салама (исечена на круччиња)
-500 г кашкавал (исечкан на ленти)
-малку кисела вода
-малку презла (за похување)
-2 јајца (за похување)
-малку сол (за похување)

Prep. Time → 40 min

Cook Time → 20 min

1. Пресечени кори на пола
1.Готовите кори пресечете ги надолж, на пола.
Кашкавал и салама
2.На горниот дел од кората ставете парче салама и кашкавал.
Свиткување на страничните делови на кората
3.Свиткајте ги страничните делови на кората.
Ролување на пирошката
4.Свиткајте ја кората во форма на ролат.
Подготвени сите пирошки
5.Постапката повторете ја со сите кори.
Додавање на кисела вода
6.Пирошките префрлете ги во длабок сад за печење, притоа наредете ги неоставајќи простор помеѓу нив. Налејте со кисела вода (околу 1/3 од пирошките треба да се навлажнат).
Похување на пирошките
7.Секоја пирошка натопете ја во изматено јајце па потоа во презла. По желба, ставете малку сол во презлата.
Спремни за печење / пржење
8.Вака подготвените пирошки може:
- да ги замрзнете;
- да ги испржите во загреано масло или;
- да ги испечете;
Печени пирошки
9.Во добро загреана рерна, на 220 степени, печете ги околу 15 до 20 минути. Оставете малку да се оладата и сервирајте ги.

appetizers September 27, 2013 11:13

Author migusto.mk/peceni-piroski/

Https-graph-facebook-com-100003546781734-picture

No comments yet.

Viktor Dojcinoski
7502160044_images-jpg%7d
21 years old
Macedonia