Punajuuripesto

1 me gustan 0 comentarios Receta por Maris Leponiemi

2-3 keskikokoista punajuurta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
ruukku basilikaa
pussi pinjansiemeniä
loraus punaviinietikkaa tai balsamicoa
noin desi oliiviöljyä
tarpeeksi suolaa!
Tarjoiluun
basilikaa
pinjansiemeniä (paahda hetki kuumalla, kuivalla pannulla jos viitsit)
mozzarellaa, fetaa tai vuohenjuustoa

1. Kuori ja lohko punajuuret ja sipulit ronskeiksi lohkoiksi. Keitä lohkoja reilu vartti vähässä vedessä (pane vain sen verran vettä, että peittyvät).
Kun punajuuret ovat kypsiä, kaada vesi kattilasta ja lisää loput peston ainekset punajuurten ja sipuleiden joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi, mutta hieman rakeiseksi.
Öljyä täytyy olla reilusti, ettei pastasta tule kuivaa. Suolan määrä on myös tärkeä. Jos sitä on liian vähän, tämä ei yksinkertaisesti maistu miltään. Laita suolaa aluksi vaikka 1 tl, anna peston jäähtyä rauhassa ja maistele sitten uudelleen. Myös etikan määrä kannattaa tasapainottaa omaan suuhun sopivaksi.
Kun spaghettisi on kypsää, valuta se, kumoa takaisin kattilaan ja lisää pesto. Sekoittele kuumalla levyllä niin, että pesto leviää kaikkialle ja väri ehtii tarttua pastaan. Jos ruoka näyttää kuivalta, lisää loraus oliiviöljyä. Koristele annokset basilikanlehdillä ja pinjansiemenillä, lisää mozzarellahelmet tai murustele päälle feta tai vuohenjuusto. Tarjoile parmesaanin kera.

guarniciones January 05, 2014 19:42

Autor reseptivaras.blogspot.fi/2012/...

No-user

No hay comentarios todavía.

Maris Leponiemi
Https-graph-facebook-com-616227206-picture
42 años
Helsinki, Finland